Eksotiske fugle i dit hjem - Eksotiske fugle i dit hjem

Har du fået interesse for eksotiske fugle, er det naturligt, hvis du også får lyst til at give husly for nogle af disse i dit hjem og måske endda avle på dem, hvis interessen for alvor skulle fænge.

Gennem tiden har vi holdt tropefugle i hjemmene som tegn på, at vi har udsyn og interesserer os for andre landes flora og fauna. Interessen for de ofte farvestrålende fugle opstod for alvor, da vi begyndte at handle mere udbredt med Orienten, og da den vestlige verden fik kolonier verden rundt. Pludselig blev fugle fra andre kontinenter tilgængelige, og Interessen er fastholdt med vores rejser til Orienten, hvor vi kan opleve fuglene in natura.

Hvis du vil holde eksotiske fugle i hjemmet, er det en god idé at melde dig ind i en klub for ligesindede, så I kan dele erfaringer, og dertil kommer, at I kan dele viden om udstyr og fysiske rammer for fuglenes liv, så de trives.

Et naturligt liv indenfor

Et naturligt liv indenfor - Eksotiske fugle i dit hjem

Nogle af de mest populære eksotiske fugle i fangenskab er undulater, parakitter og kanariefugle. De sidste holdes for deres smukke farver og smukke sang, og farverne changerer fra lysegule med grønt islæt til mørkt orange fugle. Undulater og parakitter er ligeledes farvestrålende eller måske meget smukt ensfarvede – de fleste har nok beundret en helt hvid parakit, som soler sig i sit bur.

Mens du nyder din kaffe fra den bedste fuldautomatiske espressomaskine, kan du beundre dine fugle. De skal først og fremmest have et liv, der ligger så tæt på det naturlige, selv om de er i fangeskab. Det vil sige et tilstrækkeligt stort bur eller ligefrem en voliere med grene, sandbad og muligheder for adspredelse.